+ 31 76 520 24 54

*

Zeven

Zeeftechniek

Werken met poeders en granulaten in een productieproces betekent dat er in vele situaties gezeefd moet worden. In de voedingsmiddelenindustrie omdat bij voorbeeld  eisen als ISO of HACCP normeringen van toepassing zijn. Ook kan zeven op korrelgrootte in veel takken van industrie van toepassing zijn. 

  • Zeven
  • Zeven
  • Zeven
  • Zeven
  • Zeven
  • Voor het zeven in deze processen biedt VST uitgekiende oplossingen afhankelijk van het proces en het product. Dit in samenwerking met leveranciers die de meest geschikte apparatuur ervoor kunnen leveren.

Controlezeef:

  • Roterende zeef
    Door de productwerveling in de zeefkorf is een grote doorzetcapaciteit realiseerbaar met een klein zeefoppervlak. Vanwege het zeefprincipe zijn ook slechtstromende poeders te zeven waarbij tevens agglomeraten worden verkleind.
  • Trilzeef (lineaire uitvoering of als doorval)
    Trilzeven zijn afhankelijk van opstelling, product en eisenpakket leverbaar als liniair zeef of als ronde doorvalzeef. Liniaire zeven worden meestal met onbalansmotoren geleverd. Bij kleinere units is ook een magneetaandrijving een goed alternatief. Gelijktijdig heeft dit type het voordeel dat er een afstand overbrugd kan worden. De ronde doorval trilzeef heeft daartegen het voordeel van opstelling op een klein vloeroppervlak waarbij het product in de valstroom gezeefd kan worden.

 

Fractioneerzeef:

  • Tuimelzeven
    Dit zeefprincipe heeft door zijn natuurlijke zeefbeweging het voordeel dat er uitstekend mee op een gewenste fractie of meerdere fracties gezeefd kan worden met daarbij een optimale zeefdoorzet.
  • Onbalans vlakzeef
    Dit type zeef is door zijn cirkelvormige zeefbeweging uitermate geschikt voor het zeven van breukgevoelige producten.