Door gebruik te maken van deltadevelopment.eu ga ik akkoord met het gebruik van cookies.
Akkoord

+ 31 76 520 24 54

*

Ledigen

Ledigen van zakken, big bags, ibc's of silo's

Grondstoffen worden op diverse manieren vanuit de verpakking in het proces gebracht. Goede apparatuur zorgt er voor dat ontmenging, stof- en klontvorming, vochtaantrekking en stofexplosiegevaar wordt voorkomen.

 • Ledigen
 • Ledigen
 • Ledigen
 • Ledigen
 • Ledigen
 • Probleemloos uitstromen van de grondstof

  Vakkennis en praktijkervaring is van belang bij het kiezen van de meest geschikte apparatuur om de te verwerken grondstof probleemloos te laten uitstromen. Daarbij wordt door VST ook goed nagedacht over een veilige en prettige werkomgeving voor de operators. Onderwerpen als Atex stofexplosiebeveiliging en een goed afzuigsysteem hebben bij de keuze tevens een belangrijke rol.

   

  Er zijn verschillende oplossingen beschikbaar.

Zakkenstortkabinet

Kleinere partijen van gelijk product worden meestal via een zakkenstortkabinet geledigd. Afhankelijk van de toepassing hebben deze units een opgebouwd of een apart opgesteld stofafzuigfilter. De door VST leverbare uitvoeringen zijn aan te passen aan de eisen van het product en de wensen van de klant.

 

Big bag losstation

Het ledigen van een big bag gebeurt met behulp van een big bag losstation. Het type big bag bepaalt welk losstation geschikt is. Big bags verschillen bijvoorbeeld van elkaar in afmeting en de aan- of afwezigheid van een liner. Het ledigen van big bags vraagt om een deskundig advies. Zeker wanneer het gaat om poedervormige producten waarbij aan alle eisen van veiligheid en verwerking moet worden voldaan.


Containersysteem

Met een containersysteem is het mogelijk containers gecontroleerd te ledigen. In containers worden namelijk vaak milieuonvriendelijke, farmaceutische of gemengde producten gemengd en opgeslagen. Om deze containers op een veilige manier te ledigen is het belangrijk om rekening te houden met de stromingseigenschappen van de producten. Verbaten Stortgoedtechniek is leverancier van het unieke Matcon containersysteem. Door dit containersysteem met een vibrerende uitdraagconus als afsluiter toe te voegen aan uw productieproces, bent u verzekerd van een veilige manier om containers zonder ontmenging te ledigen. Ook wisselt u snel en eenvoudig van product.

 

Silo en buffer uitdraagsystemen

Grondstoffen opgeslagen in silo’s of buffervaten worden met een als geschikt gekozen uitdraagsysteem gedoseerd. De keuze voor het juiste uitdraagsysteem wordt gemaakt aan de hand van de beschikbare product- en procesgegevens. Naast berekening komt er hierbij veel praktijkervaring aan te pas omdat productgedrag in silo's heel onvoorspelbaar is. Het Matcon silo uitdraag- en afsluitsysteem is hiervoor een bedrijfszekere keuze.

 

Animatie container ledigstation van Matcon:

 

Wilt u ook gebruikmaken van de jarenlange praktijkervaring van VST Verbaten?