This website uses cookies. Click here for more information.

+ 31 76 520 24 54

*

Ledigen

Zakken, bigbags, ibc's of silo's ledigen

Grondstoffen worden op diverse manieren vanuit de verpakking het proces in gebracht. Tijdens het ledigen kunnen een aantal problemen zich voordoen zoals bijvoorbeeld:

 • Ledigen
 • Ledigen
 • Ledigen
 • Ledigen
 • Ledigen
 •    - ontmenging

     - stofvorming

     - klontvorming

     - stofexplosiegevaar

     - vochtaantrekking

   

   

  Vakkennis en praktijkervaring is van belang bij het kiezen van de meest geschikte apparatuur om de te verwerken grondstof probleemloos te laten uitstromen. Daarbij wordt door VST ook goed nagedacht over een veilige en prettige werkomgeving voor de operators. Onderwerpen als Atex stofexplosiebeveiliging en een goed afzuigsysteem hebben bij de keuze tevens een belangrijke rol. Enkele toepassingen zijn o.a.:

Zakken ledigen

Kleinere partijen van gelijk product worden meestal via stortkabinetten vanuit zakken geledigd  Afhankelijk van de toepassing hebben deze units een opgebouwd of een apart opgesteld stofafzuigfilter. De door VST leverbare uitvoeringen zijn aan te passen aan de eisen van het product en de wensen van de klant.

 

Bigbags ledigen

Bigbags waarin producten worden aangeleverd zijn vaak verschillend. Om een geschikt losstation te kunnen adviseren moet er dan ook van de bigbags zelf het een en ander bekend zijn. Onder andere de juiste afmetingen, of ze voorzien zijn van liner etc. Kortom, het ledigen van bigbags vraagt om een deskundig advies. Zeker wanneer het gaat om poedervormige producten waarbij aan alle eisen van veiligheid en verwerking dient te worden voldaan.

 

Containers ledigen

In containers worden vaak milieuonvriendelijke, farmaceutische of gemengde producten opgeslagen. Ook is het hiermee mogelijk snel en eenvoudig om van product te kunnen wisselen. Om deze containers gecontroleerd te ledigen ongeacht de stromingseigenschappen van de producten, heeft Verbaten Stortgoedtechniek het unieke Matcon containersysteem in het leveringsprogramma.

 

Silo en buffer uitdraagsystemen.

Grondstoffen opgeslagen in silo’s of buffervaten worden aan de hand van de beschikbare product-  en procesgegevens met een als geschikt gekozen uitdraagsysteem uitgedoseerd. Naast berekening komt hier veel praktijkervaring aan te pas omdat productgedrag in silo's heel onvoorspelbaar is.

 

Animatie container ledigstation van Matcon: