Door gebruik te maken van deltadevelopment.eu ga ik akkoord met het gebruik van cookies.
Akkoord

+ 31 76 520 24 54

*

Pneumatisch Transport

Pneumatisch transport van bulkgoed en stortgoed

  • Pneumatisch Transport
  • Pneumatisch Transport
  • Pneumatisch Transport
  • Pneumatisch Transport
  • Pneumatisch middeldruk transportsystemen worden meestal toegepast in situaties waar grotere afstanden overbrugd dienen te worden en een gesloten systeem belangrijk is.

     

    Hoewel er diverse varianten zijn is de hoofdverdeling zuigtransport of blaastransport.

Zuigtransport van droge stoffen

Zuigtransport is geschikt om droge stoffen te verplaatsen over afstanden tot ca. 80 meter en met capaciteiten tot ca. 15 ton/uur. Het normale vliegtransport heeft het voordeel dat hierbij aan het opgavepunt geen bijzondere eisen gesteld hoeven te worden. Ook kunnen temperatuurgevoelige producten zonder allerlei extra voorzieningen worden getransporteerd.


Blaastransport van droge stoffen

Blaastransport wordt met name toegepast daar waar er van één punt naar meerdere verbruikers wordt getransporteerd. Afhankelijk van de afstand is het systeem uitgevoerd met een opgavesluis of met een drukvat. Met een blaastransport zijn hogere transportcapaciteiten te realiseren dan met zuigtransport bij gelijke leidingdiameter. Dit kan energiebesparing opleveren.


VST Zuigtransport

VST heeft een bijzondere vorm van zuigtransport ontwikkeld waarop patent is verkregen. Het bijzondere ervan is dat de luchtsnelheid bij het vertrekpunt gemeten en constant gehouden wordt ongeacht de beladingsgraad in de leiding. Hiertoe wordt het toerental van de vacuümpomp geregeld. Het voordeel is dat kwetsbare producten met een optimale snelheid en met een zelfregelende maximaal haalbare capaciteit getransporteerd kunnen worden.

 

VST Verbaten heeft veel ervaring met zuig- en blaastransport.
Wilt u ook de voordelen van deze pneumatische transportvormen ontdekken?