This website uses cookies. Click here for more information.

+ 31 76 520 24 54

*

Pneumatisch Transport

Zuig- en blaastransport van droge stoffen

  • Pneumatisch Transport
  • Pneumatisch Transport
  • Pneumatisch Transport
  • Pneumatisch Transport
  • Pneumatisch middeldruk transportsystemen worden meestal toegepast in situaties waar grotere afstanden overbrugd dienen te worden en een gesloten systeem belangrijk is.

    Hoewel er diverse varianten zijn is de hoofdverdeling zuigtransport of blaastransport.

Zuigtransport is geschikt voor afstanden tot ca. 80 meter en met capaciteiten tot ca. 15 ton/uur. Het normale vliegtransport heeft het voordeel dat hierbij aan het opgavepunt geen bijzondere eisen gesteld hoeven te worden. Ook kunnen temperatuurgevoelige producten zonder allerlei extra voorzieningen worden getransporteerd.

 

Blaastransport wordt met name toegepast daar waar er van één punt naar meerdere verbruikers wordt getransporteerd. Afhankelijk van de afstand is het systeem uitgevoerd met opgavesluis dan wel met drukvat. Met een blaastransport zijn hogere transportcapaciteiten te realiseren dan met zuigtransport. Dit kan energiebesparing opleveren.

 

VST heeft veel ervaring met beide systemen en heeft daarnaast een bijzondere vorm van zuigtransport ontwikkeld waarop patent is verkregen. Het bijzondere ervan is dat de luchtsnelheid bij het vertrekpunt gemeten en constant gehouden wordt ongeacht de beladingsgraad in de leiding. Hiertoe wordt het toerental van de vacuümpomp geregeld. Het voordeel is dat kwetsbare producten met een optimale snelheid en met een zelfregelende maximaal haalbare capaciteit getransporteerd kunnen worden.